ANAK TAKMAU MAKAN

Hi assalammualaikum, saya mom from sabah. Anak saya 9bulan 17hari. dsini saya ada beberapa masalah bab anak takmau makan. Awal bulan 12 tu anak sy demam nak dekat seminggu sampai reject semua jenis makanan sebelum tu selera dia okay dari umur 6bln pun sy sudah start blw seronok tgok dia mkn. tapi skg nak dekat sebulan sudah anak reject makan, mcm2 masak, finger food pun xmau nasi lembik pun xmau juga. Sy sudah cuba bawa makan sama2 tetap dia bagi muntah makanan dia, harini saya cuba msk bubur kosong dan blender bagi sejuk2 itu pun dia reject 😭😭 nak ckp tumbuh gigi tak juga xbngkak pun gusi dia hari2 cek tp xda juga. sy sebagai first mom jadi buntu xtau nak masak apa lagi sgala resepi dekat group HBFM sy cuba tp smua dia reject arhh kdg stress juga. Ada tak cara nak bagi anak makan please help 🙏🏻🙏🏻#pleasehelp #firstmom #anakrejectmakanan #anaktaknakmakan

2 Balas

sama lah anak saya...sejak dah tumbuh gigi pertama ni terus xnak makan..macam macam dh cuba resipi tapi tetap reject nasi...tapi sabar je lah sebab dia kuat menyusu jugak jadi tkde lah risau sngat

Ank sy pn ms demam dia xnk mkn..ms umur 9 bulan dia sebulan tak mkn langsung sy cuma bg susu. Tiap kali demam mcm tu..tp lps tu selera ada balik. Cuma kena sabar kejap