Susu formula yang sesuai untuk new born

Assalammualaikum. Saya first mum nak tanya, saya nak standby susu formula untuk baby sebab risau susu badan akan lambat keluar selepas bersalin nanti. Sekarang saya mengandung 37week. Tolong #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

klau nk fully bf.. mindset kena betulkan blk..jgn fikir x cukup x cukup.. itu akan mempengaruhi hormon penyusuan.. mkn nasi dgn lauk² cukup sumber nutrisi serat dan zat.. minum air masak bnyk..blh minum horlicks.. mkn buah buahan.. jgn lupa mengurut jgk utk bnykkan susu.. apa yg penting kena happy jgn stress..itu akan buat susu kurang.. belajar ilmu penyusuan.. search je