Baby 8 bulan berat 9kg

Assalammualaikum nak mintak pendapat, baby 8 bulan 14 hari. Haritu timbang berat dah 9kg. Tingg i 72cm. Ada tak anak mommies yang sama berat mcm ni? Nmpk la dia mcm dah cuba duduk sendiri. Skrg ni dia merangkak, cuba berdiri memanjat dah. Mommies rasa mcm mana ok ke? Saya first time mom. #firstmom #firstbaby

2 Balas

Baby 2nd sy berat yg sma dgn baby sis, tp belum 8 bulan, masih dlm fasa suka duduk, capai itu ini dlm posisi duduk tp sy masih cuba kerapkan waktu meniarap dia sbb baby klau dah berjalan, berlari, dia mmg susah dah nak meniarap/tummytime/merangkak ni.

dkt buku dia ada graf. kalau line dkt warna putih, normal ja

1y ago

Ohh saya dah check dekat line putih je. Terima kasih ya✨