Gerakan baby

Assalammualaikum n slmt pagi mommy2 sekalian,nak tnya usia kandungan berapa kena suruh kira gerakan baby? N cara untuk pengiraan nya mcm mna ?

1 Balas

Kalau kk ramai cakap 28minggu. Kalau refer swasta kena pandai2 tanya doktor Kalau doktor tkde cerita lg. Atau ikut je kk 28minggu start kira. Sy refer swasta tau, xsure sama tak dgn cara kira kk ajar Cara kira: satu gerakan baby dikira satu gerakan. Satu gerakan mcm mana? Kalau baby bergerak direct lama gerak2 stop skejap sgt, pastu gerak2 lg maybe seminit dua, tu kira satu gerakan je. Rasa mengeras tak dikira gerakan baby. Gap 5minit/lebih dia tak bergerak, pastu baru gerak balik baru kira satu gerakan.