Pregnancy week

Assalammualaikum mommies! Sy baru lepas pg scan, kalau ikut tarikh last first period 5/6/2022. So should be 6 weeks 6 days hari ni. Tp td pg scan doc kata kecil lg baru nampak kantung so dlm 4w5d. Normal ke mcm tu? Or something wrong? Huhu#pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

6 Balas

tarikh last period sy 6/6 😁 lebih kurang sama la kte. xpa sis. nanti repeat scan ok. pikir positif. msa sy ank first dlu pn mcm tu la. risau sgt. bila dh ada pnglmn sblm ni, mmg xpergi dh scan awal2. sb blh gnggu pmikiran kte. selagi xde bleeding, insyaallah ok sis. doa yg baik2. semoga dipermudahkan urusan kte.

2y ago

Btul sis. Anak first ni sy mmg takde ilmu pape. Tu mcm cuak 😂😅 skrg ni tgh banyak membaca dekat group ni soalan2 diaaa. Hehe moga Allah mudahkan and lindungi kita smua aminn

Normal sis, biasa kita ikut umur kandungan dari doktor scan..sbb yg 6weeks tu dari tarikh period tak berapa accurate sbb tak sure tarikh yg baby lekat, no worries okay.. 8w keatas nnti scan balik ☺️

2y ago

Yeke? Alhamdulillah. Lega skit hati baca ni 😭 sy takot tak normal je hehe sbb ni anak first. Sy takde pengalaman. In shaa Allah 8w sy scan smula. Harap dia membesar dgn baik. Allahuma aminnn! Tq banyak2 sis 🥰😍

waalaikumsalam sis, sama la kita 5/6... masa 1st time pegi scan 14/7 tmphri nampak kantung da, doct ckap da 5w4d time tu... alhamdulillah happy sangat2, sbb ni 1st baby. ttc 6thun lbih

2y ago

Alhamdulillah. Kira xlari jauh sis punya lewat sminggu je dari date last period tu. Hehe sy lewat 2w tu yg risauuu tp ramai kata normal. Sama la kita first baby. Smoga Allah lindungi kita smuaaa and selamat mak n anak sampai melahirkan! Aminn! 😘

Saya pun pergi scan lebih kurang mcm tu. Last period saya 6/6. Tak nampak apa lgi. Doc kata maybe kecik lg. Lagipun period saya tak tetap. Saya pun tak thu waktu subur tu bila 😅

2y ago

Sama la kitaaaa. Dlu sy rajin ber-opk. Lepas tu bulan lepas tak sempat. Sbb sy ngn suami pjj. So xdan nak cek ke ape ke. Tp alhamdulillah rezeki kali ni Allah bg. Moga2 Allah lindungi kita dan kandungan kita sis. Allahuma aminn 😘🥰🤲🏻

salam.. sy baru masuk 5 minggu.. last first period saya 17/6.. tp scan belum nampak kantung lagi.. Doc kata awal lg.. Doc minta sy datang lg 2 minggu..

Saya last period 4/6. Check semalam 25/7 sama baru nampak kantung jugak. Scan nampak kantung dalam 6 week.

2y ago

same last period kite