37week kena bersalin

Assalammualaikum ibu2 semua , pagi tadi appt jumpa doc baby baru 36w hari ni tapi bila doc scan , tumbesaran baby dengan minggu tak sama maksudnya baby kecil 2kg je . So doc refer pgi jumpa pakar tadi . Dah settle jumpa pakar , doc decide nak kena bersalin 37week nanti kalau takde tanda turun kena induce . Doakan saya & baby semoga selamat bersalin ye nanti hari ahad ni pgi hospt lagi jumpa pakar dia nak check air ketuban n etc , tarikh kena tahan taktau lagi tapi genap je 37w mmg kena bersalin . Doakan semoga saya ada turun tanda yee ibu2 . Anak first , sepatutnya due 10/04 raya tapi kena bersalin awal 37w #firstmom

3 Balas

kalau saya pulak .. bersalin 36wks..sbb nye pagi pegi kk ..tiba2 urine ada protein 3+ dgn bp high ..terus kena naik ambulan pegi pac ,amek darah result semua drop .. malam terus kena czer ..hari 25 berpantang . #2ndbaby

2mo ago

Waaa selamat berpantang sis , semoga sis & baby sihat selalu yeee🥰