tanda bersalin

Assalammualaikum hai mommy2 nk tanye tanda bersalin selain kuar lendir +darah n air ketuban apa je lagi ye?? Maaf tak ada pgalaman. #babyfirst #39w2d

4 Balas

Nurse awk xbgtau ke tnda2 nk bersalin? Klu ada salah satu drp 3 tanda ni, cpt2 g hosp ye. 1. Keluar 'show', lendir + darah 2. Keluar air ketuban 3. Sakit contraction. Klu contraction betul dia lebih kerap dan konsisten. Cuba kira dlm 10 minit brp kali contraction dtg dan brp lama. Klu dh smpai 3 kali blh dh g hosp. Sy pn dh due hari ni tp belum ada tanda2 lagi.

klw sy over due..mlm sblm nk brnk cirit birit..esk p hosptl bukaan dh 2cm.😁

dah nk due, tp satu tanda pun tkda lagi 😥

Contraction kerap.. Pergerakan baby berkurg