Hospital mana yang okey untuk bersalin ?

Assalammualaikum ada sesiapa pernah bersalin di HUKM or HKL yg mana okey ? boleh tahu kos bersalin kat dua² hospital ni berapa? service yg mana okey ?

2 Balas

Sy pernah bersalin anak sulung di HUKM thn 2021. Akan dtg ni pun plan bersalin sana. Servis alhamdulillah ok. Selesa sbb katil x padat sangat mcm kebanyakan hospital kerajaan lain (sbb sy pernah masuk wad hospital kerajaan masa pregnant). So ada la privacy tu kalau suami dtg melawat. Baby pun setiap pagi nurse akan dtg bersihkan walaupun baby dah ada dgn ibu, bukan yg kena duduk nursery. Makanan pun tetap dihantar walaupun kita dah boleh discaj tapi diorang dah siap2 pack utk kita bawak balik.

1y ago

Utk kos sy x pasti sbb sy pakai GL suami. Kalau nak bersalin sana, kena booking dulu. X silap sebelum 15 minggu. Kena bawak surat refer ke klinik O&G. Follow up at least 2x utk rekod

hkl terbaik hospital baru... setiap org ada pengalaman berbeza.... apapun saya lahirkan 2org anak di hkl.... hkl tetap terbaik dari segi servis dan kepakaran