Assalammualaikum ada sapa tau..saya bersalin czer normalka darah lepas bersalin xabez lagi.. sekaran

Assalammualaikum ada sapa tau..saya bersalin czer normalka darah lepas bersalin xabez lagi.. sekarang daa 52hari saya bersalin.. darah still ada lagi boleh kata separuh pad...btw luka czer alhamdulillah sembuh elok#bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

Wassalam. Sama lah saya pun hari ke 50 lebih masih ada darah. Hari ke 61 baru saya mandi wajib dan solat. Darah on off haritu hari ke 50 lebih dh mandi wajib and solat, tiberr lepas 2 hari keluar balik darah dh mcm period dh banyak dia tp tu mmg nifas lah sbb dalam fasa nifas lagi kan. Max nifas 60 hari awak normal jee

waalaykumussalam. normal je awak. darah nifas kalau ikut islam lepas 60 hari kena mandi wajib, solat mcm biasa. tapi medically normal je lebih 60 hari pun. tapi seeloknya nanti bagitau je nurse/doktor.