Berat baby xpadan dengan bulannya/minggunya

Assalamaualaikum. Saya nk tanye mcm mane care nk naikkn berat baby?ade perlu mkn ape2 ke?ni kndungn first sy.due sy 25.8 bln dpn.skrg berat bby dlm kndungn 1858g. Bkn ape tkt nnti bby xcukup timbang kne tahan ward plk #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Sy due 23/8 smlm scan berat baby 1972g, doc takde pula ckp yg baby underweight..dia ckp berat baby ok, sesuai dgn progress berat minggu ke minggu. Think positive sis, berat scan ni estimate je.. continue makan makanan sihat..minggu2 nak dekat due ni baby cepat membesar. Sis boleh try minum Full Cream Milk, makanan sumber tenusu & soya, kacang2, buah2 & makanan yg sumber good fat spt avocado, ikan, telur. Sekali makan dlm portion sikit tapi kerap. Nanti kalau baby besar sgt pun susah juga😅

sama sy due lebih kurg ikutkan 21/8 tp berat bby 1.6kg je.. nak buat apa ni 😩

Kadang estimated je sis keluar besar . Sy due 15/8 baby 2.2kg je

Saya due 29.08.2022...skrg baby berat 2.1 kg

Due saya 23/8 tapi baby dah 2.1 something lah

2y ago

Alhamdulillah baby sihat , berat saiz baby semua okayy