COVID 19 IBU HAMIL

assalam…ade x ibu2 yg pernah +ve covid mase peknen?sy inform misi kk yg selalu check up sy,dia mntk update my sejahtera je.kalau ade sesak nafas inform semula.tp sy ttp risau risiko pd baby,sy plk ade gdm dan dh 35w.bace info2 kt google byk kate risiko tgi bg ibu gdm,obes,darah tinggi,ibu trim3.#bantusharing #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sya pun tengah covid skrang dah 35w. Sya dh pergi hospital then doc cakap kalau simptom mild2 je rehat kat rumah. Sya pelik sangat sbb setahu sya dah 3rd trim ni high risk and perlu check tp mreka suruh balik. Nsb skrg dah makin okay so tunggu habis quarantine ni terus buat checkup. Semoga dipermudahkan urusan kita semua sis

2y ago

tu la…misi pon ckp x perlu p hospital.sy ni plk duk igt arwah siti sarah je.risau sgt2 pk yg kt dlm perut x nmpk kn.tp alhamdulillah bby aktif sgt2,boleh la krgkan sikit risau tu.

yup. kawan sy ade yg pregnant pastu 3rd trimester kena covid siap ade gdm. dia duduk je rumah. slgi xde symptom teruk mcm oksigen drop ke demam panas sgt ke xyah gi hosp. habis kuarantin pergi je checkup biase kt klinik swasta mntk scan baby check heartbeat sume.

2y ago

oo…lpas dh ok kena scan ye?tq inform