Asap rokok

Assalam #theasianaparent Saya pernah dengar kes bby kulit hitam..penyebab ny c ayah penghisap rokok tegar..soalan saya adakah asap rokok blh menyebab kn bby dlm kndungan jadi hitam?..

1 Balas

rasanya tak la sis.. abg ipar sy perokok tegar jugak.. anak tiga2 semua keluar putih...kulit bersih.. semua tu dr pemakanan ibu masa mengandung.. abg ipar sy dengan kulit gelap lagi.. bila dia bawa anak2 buah sy jalan ke mall.. orang mesti tanya anak siapa.. atau betul ke u bapa dia.. sb kulit mcm telur cicak.. anak tiga orang semua putih kuning langsat....masa mengandung kaka sy gemar makanan sihat.. susu dan buah2..