11w still muntah2

Assalam. Sy dh 11w still muntah. Terok kdg2 smpai 4-5 kali sehari. Asal mkn je muntah. Xlarat ase..kadang ase nk 😭😭

12 Balas

samalah. saya alahan teruk juga. sentiasa muntah. makan apa pun muntah. baru2 ni terpaksa pergi emergency sebab muntah lebih 10kali sehari + rasa nak pitam. berat badan pun turun drastik. terpaksa tahan wad and kena drip air . so far , dah ok sikit. muntah juga tapi tak terlalu kerap. pesan saya, kalau dah tak tahan sangat. pergi je klinik or hospital.

1y ago

in sha Allah. moga kita semua bertabah yaa . demi anak kan.

Sy 13weeks ni baru kurang sis. Hari tu masuk wad sebab muntah teruk and dehydrate. Nurse pesan kalau muntah teruk boleh mintak ubat muntah kat doktor kk. Sy makan ubat tu alhamdulillah terus tak muntah. Selera makan pun terus ok.

1y ago

Insya Allah semoga dipermudahkan urusan kite semua ❤

Saya dah 15w pun still muntah2 lagi. atas badan mommy sendiri. apa pun sabar ye awak. kalau tak larat sangat, pls pergi klinik or hospital

1y ago

harap la cpt2 hilang morning sickness ni. dh xlarap nk hadap 😭😭

Saya masuk 17 weeks baru kurang muntah .skg dh 18 mmg tkde muntah just mual skit2 je . InshaAllah nt makin baby besar berkurang la tu ..

1y ago

kdg ase xlarat dh asal mkn je muntah 😭😭 semoga trus kuat utk ank

sy pon mcmto jugak . rase tak larat kkdg . lpsto da mkn lapa lg Smpai da tktaw nk mkn ape . skrg 12w

1y ago

hmm itu la . tkpew la redha jer la demi anak

13 week makin teruk.. nk telan air liur pun xboleh.. mcm nk mental pun ada 😭😭😭

1y ago

Allahuakbar..same la kita sis. minom air putih pon xbleh masom. bibir smpai dh kering ni. bertabah ya ibu 💪

sama lah saya. takpe lh sabar insha allah slow ii alahan hilang,mkn jee janji isi perut

1y ago

Doc ada bg ubt thn muntah.mula2 mkn je berkesan. lps tu xberkesan dah. tu la hnya mmpu bersabar semoga kita dipermudahkan segala urusan 🤲

Sy 14wek makin teruk alahnya. Gastrik + mual muntah pening kepala ya amat

1y ago

Allahuakbar..sy pon ase xtahan smpai 😭😭 bile la gaknye nk hilang muntah2 ni

Sama la . Sy pun mcm tu masuk 15w baru okay selera makan bertambah .

1y ago

semoga dipermudahkan urusan kite semua ibu2 ❤ semoga cpt la hilang muntah ni

sya dlu ank prtama mcam tu alhamdurillah ank ke dua niee dah tk sma

1y ago

Alhamdulillah rezeki sis...semoga kita semua dipermudahkan segala urusan 🤲