Makanan pedas, perut panas

Assalam, sy 5week.. lepas makan pedas perut pun panas..ade x yg pernah mcm ni jgk, pastu ape nak minum bagi perut tu ok, pasal skr sy rase xsedap perut, risauny ya Allah

2 Balas

awal2 dulu saya pantang kejap makanan pedas. sebabnya risau keadaan baby kat dalam . maklumlah pernah keguguran , tak jaga makan dan lasak 🤗 masuk trimester ke 2 baru slow2 makan semula sebabnya tak pedas tak selera makan . now dah ke 3 kalau boleh nak pedas je tapi tu lah, pedih ulu hati tahan je la sendiri 😂 tapi awal2 dulu memang tak berani sentuh sebab baby baru nak membesar

sama saya sis. makan pedas sikit or masakan yg berminyak or berlemak mesti heartburn. ni sekrang sy tengah rasakan yg sama. try minun susu kambing, tp jadi macam teruk pulak. maybe tak serasi dengan saya. apa² pun moga sis baik² saje ye. insyaAllablh takde apa², heartburn ni normal