Berhenti kerja jaga anak

Assalam semua,saja nk luahkan perasaan.tak lama lg dh nak naik kerja,Sy kerja gov.tp terasa berat,rasa nk resign saja.mikir anak yg msh xmau hisap botol ni,dgn risaukan dia.patut tak ye Sy resign dan Cuba cari kerja sampingan lain.Buntu dibuatnya 😌

2 Balas

x pasti kewangan family awak mcm mana. kalau tanya sini mesti ada yg suggest suruh berhenti sbb ye lah rezeki boleh dicari, anak x boleh dicari. Nnt ada juga user yg ckp syg dpt keje gov, berhenti keje mcm tu saja... So nasihat sy, tepuk dada tanya selera awak. Buat dalam masa seminggu nie, awak tulis komitmen suami isteri mcm mana. Lpastu tulis dlm masa setahun pula mcm mana, lpastu 3 tahun pula mcm mana, 5 tahun pula mcm mn. Plan awak pula keje sampingan tu mcm mana.. Dah siap tu, PROS BEKERJA & CONS X BEKERJA... Dan juga hal emergency senarai kan mcm mana. Ahamdulillah akan byk membantu persoalan awak nie... Ambik masa fikir kn betul2 sebelum buat keputusan.. Sbb bila kita tulis kita akan lg nampak whole situation dan lg wise untuk berfikir. Anak akan membesar dgn Sgt cepat. Dan bersama2 die membesar tu akan guna kn byk duit.. So all the best for u and whatever decision u make, u are great 👍

1y ago

suka pendapat puan, very practical dan fikir jauh

hal mcm ni bincang dgn husband jela. xperlu tanya org luar. korg je tau financial korg mcm mne. org lain x tau pon. padahal hidup nya berdua dgn husband. yg hadap nya nanti pon korg berdua jugak. bukan org lain. ada benda yg boleh tanya, ada benda yg x perlu tanya pon dkt sosmed, tanya dkt spouse sendiri je.