Nervous bersalin 😰

Assalam semua. Skrg saya 30w2d pregnant. Bila tgk lagi 9 weeks lebih nak due, tiba2 rasa takut nak bersalin sampai terbawa mimpi. Rasa takut nak rasa sakit, takut nak alami proses bersalin. Skrg jadi paranoid bila sakit perut, atau kejap2 pegang seluar takut air ketuban keluar ke.😥 Boleh share tak pengalaman ibu2 yg dah pernah bersalin? #firsttimemom

11 Balas

Wasalam, saya tak pernah bersalin lagi. tapi skrng ni saya banyak baca buku/ebook/YouTube tentang bersalin. Buku tu kata kita tak boleh terlalu takut or nervous. Mybe awak kena banyakkan membaca supaya awak lebih bersedia. boleh try beli buku ebook dkt instagram “9bulan10hari”