Pam susu utk yg bekerja di office

Assalam semua, nak mintak suggestion dari mommy yg bekerja dan pada masa yg sama bf kan baby, macam mana ya korang pam susu kat tempat keje, berapa jam sekali pam dan macam mana cara penyimpanan susu. Sy sekarang bulan depan dah start masuk office, sejak pkp memang wfh. Time wfh memang df kan baby je. Terima kasih semua.

2 Balas

Waalaikumusalam, macam saya setiap 3 jam pump. Guna wireless pump senang, beli nursing cover. Bag dengan ice pack sentiasa bawak. Office mesti ada peti ais kan. Ice pack awal2 dah letak dalam freezer tau. Everytime lepas pump boleh simpan susu dalam fridge dulu then masa nak balik baru collect semua. Balik rumah susu2 tu saya simpan dalam freezer untuk stock bawak ke rumah babysitter.

beli pump yg wireless tu. crik yg jenis silent mcm mama s50 or moozi s18. so org kiri kanan x dgr kite tgh pump susu. lps tu beli cooler bag dgn ice pack. dgn milk storage. lps pump masuk dlm cooler bag. sbb susu dlm cooler bag boleh tahan 8jam.