Perkembangan baby empat bulan

Assalam hi selamat sejahtera ibu ibu .. jom share cerita tentang baby ibu masa empat bulan dah boleh buat apa jee .. sekarang anak saya dah mula meniarap cuma kepala belum stabil tegak .. normal kan ? lepas tu anak saya empat bulan belum boleh gelak macam gelak berkekeh (taktau eja betul ke tak) , normal tak ? hari tu nurse KK masa check up tiga bulan dia ada tanya ada gelak berkekeh tak, kalau takde dia pesan suruh saya perhati baby balik .. jadi saya risau itu tak normal .. oh yaa , anak saya masih senyum bila dipanggil namanya #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #worryingmom p

1 Balas

anak saya sebelum dia 6 bulan kalau saya meniarapkan dia, kepala dia tak pandai angkat sangat. masuk 6 bulan baru dia pandai meniarap sendiri dengan steady. cuba tengok dekat buku kk tu apa perkembangan bayi untuk baby 4 bulan, kalau dia senyum bila di panggil nama tu maksudnya dia respond bila mommy dia panggil. it's a good sign