Gula tinggi

Assalam.... Saya preggy 12 weeks and 1st baby... Gula saya tinggi ibu2 ada x tips pemakanan atau apa2 tips utk kawal paras gula ni.. #ingintahu #firstbaby #1stimemom

1 Balas

Waalaikumussalam mama. Tukar pola pemakanan. Amalakn suku2 separuh. Klu kuat tukar jenis nasi. Makan nasi perang. Kurang gula. Kurangkan minum manis. Limitkanlah untuk kesihatan mama dan baby. Take care both of you❤️

3y ago

Hi tq respon sis... Ya mmg x minum manis sekarang ni... Tq utk suggestion 😊... Skg gdm on diet amal suku2 separuh..