Baby Kecik

Assalam, saya nak tanya. Macam mana nk naikkan berat baby ye? Sy 34w arini tp berat baby 1.7kg jer.. #pleasehelp

6 Balas

Saya 34w 5d, berat baby 1.8kg. Saya baru lepas cucuk dexa, 3/10 lepas sbb saya scan graf baby bahagian perut menurun. Bahagian lain so far naik elok. Minggu depan buat scan lagi untuk tgk ada kenaikan ke tak graf tu, kalau takda kenaikan kena serah diri haritu juga. Tp kalau ada kenaikan pun, Dr suggest deliver minggu lagi 1 (36w) takut baby stress taknak membesar dalam perut. Doakan saya ya :)

2y ago

Moga dipermudahkan urusan yer

bagi saya itu hanya anggaran je puan , sebab saya dulu doc scan cakap baby berat dalam 3kg keatas padahal bila dah keluar alahai kecil je 2.44kg puan 🤭 kalau betul tu betulah kan apa2 pun makan lah makanan yang berkhasiat dan ubat2 yang kk bagi jangan skip kalau ada ..

sma kes mcm sy nii..sy 32w6d tp berat bby 1.6kg sj,doktor ckp kecik n klu 2mgu dr skg berat baby statik sj xda kenaikan,mybe 37w kna suru serah diri beranak awal ..sy ada gdm on diet

Saya 36w tapi berat baby 2.1kg je huhu doctor cakap mmg takde cara nak naikkan sebab saya punya kesihatan semua ok, cuma baby je mungkin kecik 🥺

sy tlebih besar pulak, sy 32 week dah 2.3kg. Sy kuat minum manis2 dan makan buah2, tp sy takde gdm

bagi susu ikut kemahuan baby. selalu ii jugak bagi baby susu malam