Berat badan bayi 5 bulan

Assalam... Para ibu² yang ade kat sini & yang ada pengalaman. Mohon share dengan saya, mcm mana sya nk naik kan berat badan baby sya ni. Skrg dh 5 bulan tpi berat badan 5.78 je. Nurse k.k kata berat tak cantik. Baby saya minum susu formula Dutch Baby. #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

8 Balas

kalau sis boleh sabar tahan la smpai 6 bulan bg part mkn tuu betul2, kalau sis tak larat dgar nurse komplen2 sis try tuka susu.. tk nk tuka susu sis kurangkan oz dia janji kerap.. penat sikit tapi berbaloi sebab berat dia akan naik.. anak saya enfalac naik tk byk.. tukar s26 naik skilo2 now 5bln 8kg. buat 3oz tk ckup je saya buat.. nmpk bby kuat nyusu situu.. 😅