39 minggu

Assalam . Nk tnya pendapat , kalau ad kluar darah lendir tapi x bnyak perlu ke g hospital , perut asyik mngeras tapi tak rasa sakit . Mcm mne ye . Sy confius

12 Balas

sy pun keluar lendir dan bloodshow bnyk jgk mcm period pastu perut sakit senggugut pkol 9pagi mcm tu, sy santai2 makan dlu, mandi2, pkol 12 bru dtg PAC 4/2/2024 haritu pastu doc cek dh 3cm, dia just mngeras2 je masih boleh makan dan tidur lagi, pkol 3am start sakit2 kerap, doc cek pkol 7am dh 6cm smpai pkol 8am lebih dh tolak labour sbb dh 9cm smpai2 katil labour terus meneran dan keluar lah seketul baby pkol 9.11am pada 5/2, now dh selamat dh bersalin, dh hari ke 20 berpantang?

sy seharian keluar darah bersama lendir+mengeras tapi perut xsakit. sy xke hospital sebab org tua cakap bukaan sikit. pukul4 pagi start rasa sakit tapi xkerap, subuh start kerap. sy terus bersiap dan makan baru sy ke PAC. sampai PAC, doc cek 4cm, terus masuk labour room. sis dah turun tanda tu. kalau xsedap hati terus ke PAC. sebab badan orang lain2.

sy pun dah nak msuk 39mnggu, dah 3kli kluar darah cuma darah x pekat n perut pun x sakit sgt. Kli ketiga kluar darah nurse srh g cek risau uri tu dah kat bwah. Bila dah smpai kat hosp Dr cek bukaan bru 1cm, sbab sy blm ada tanda2 contraction ??lebih baik puan g cek, semoga dpermudhkn

Pengalaman sy terus gi hospital check 1Cm je 3hari duduk hsptl terus kena paksa bersalin masuk belon bacaan Cm hanya 3cm last sekali sy kena Bedah??

anak 1st ke? kalau takde masalah masa pregnancy bleh je tunggu dulu sampai ada rasa contraction. tp kalau rasa tak sedap hati pi je hospital cek

3mo ago

Kan sy ank First terpaksa ceaser sbb bukaan Cm hanya 3cm sbb blm masa bersalin ?skg menyesal ga dtg hsptl awal

dah bersalin ke sis,sy hari ni 39w6d,Bru kuo tanda darah+lendir,tp Sy lom g hospital lg,sebb XD ase sakit lg

3mo ago

Sis dah bersalin ka? Ada gdm tak?

Biasa kalau camtu dah ada bukaan walaupun takde rasa sakit.Apa lagi dah ada keluar darah.

Klau mcm tu ..dah ada tanda bukaan dah... pergi je hospital

Kena pgi hospital sis sbb dah keluar lendir darah tu .

kalau dah keluar tanda tu, boleh ke hospital.