Keluar bintik2 kecik kat kaki gatal sangat masa pantang.

Assalam nak tanya siapa pernah kena camni masa pantang. Saya harini hari ke-39 pantang dah beberapa hari perasan kaki kluar seakan ruam bintik2 yg gatal sngat2. Mcm mna nak hilangkan eh? #advicepls

Keluar bintik2 kecik kat kaki gatal sangat masa pantang.
12 Balas

Kadang2 alergik dengan ubat yang dr bagi masa bersalin. Lagi2 kalau czer. Saya czer pun dulu ada naik macam gegata. Dengan tempat cucuk branula jadi merah dan timbul macam kurap tapi bukan kurap. Memang gatal gila. Dr bagi ubat sapu, baru elok

5mo ago

Saya bersalin normal tanpa sebarang ubatan2 😫

lepas bersalin saya Pon sama jadi gatal2 dekat betis garu sampai luka ,Sy sapu yang ni Okey hilang gatal ,lepas tu Sy g pantai ,rendam kaki DKT air laut sampai ambil pasir gosok kat kaki

5mo ago

sy beli kat shope

I pun ada sis. Mula2 malas nak beli apa2 ubat. Tapi lama sangat gatalnya sampai berminggu. So, I beli je mana2 krim gatal dekat farmasi. Lepas dua hari dia semakin surut.

saya pun tengah hadapi.. jadi gatal.. smpai hbs ke kaki... peha.. sedap pula menggaru....😭😭😭😭 ingt saya jaa kena,nasib ada yg senasib..

5mo ago

Betul.. gatal gila. Mcm nak garu 24 jam 🤣

sye 2x pantang jd mcm ni. nnt sis cuba rendam kaki dgn air suam then lap kering2 lps tu stokin kalau blh pkai yg cotton

Saya pun gatal2 time pantang haritu lepastu pegi klinik terus inject & makan ubat terus hilang segala siksa kegatalan 🤣

5mo ago

Nak pg klinik inject la juga klau camni🤣

Sama la sy..merenyam 1 bdn..tapi ruam sy besar2..haritu google2 kata xkeluar darah bayam..

5mo ago

Hahahaha sy pun xtahu..tga taip sambil mengaru…setakat ni sapu ubat gatal je..

sama la.. ambil msa lma gak nk hlgkn sy rwat pkai krim je tu pn jenuh mengaru..

5mo ago

Ye sis klau blh nak je mengaru aduh

sama macam saya, kalau macam saya sebab bulu kucing 🥺

5mo ago

Saya xde kucing kat sini😫 mkan pun sup2 je .

saya pun kena cmni sebab pakai stokin