Pesakit G6PD

Assalam moms, soalan urgent.. Ank bru lahir & disahkan penghidap g6pd.. Hrini hari ke empat.. Tgh struggle utk buang air besar, seriau sbb jahitan hmpir dekat dgn tmpt berak.. Sgt2 memerlukan ubat cair najis.. Ubat nie boleh x sye mkn & at the same time sye menyusukan ank yg mnghidap penyakit nie?? Dah trse nk ada susu bdn nie, n was2 nak bagi pd ank😭#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

Pesakit G6PD
2 Balas

Saya guna yg picit tu je picit montot .. masa discharge tanya juga doctor blh guna lactulose minum tak dia kata blh tp saya minum 1-2 kali xminum dah sbab mcm xde effect 🤣

Ni kena tanya doctor sbb berkait ubat