perut sbelah kanan bwh tak selesa 10minggu

Assalam mommies smua, hari ni xtaula knp ttiba rsa mcm sengal2 kt area bwh pusat belah kanan..tp xda pendarahan apa, risau la pula, jumpa dr dia ckp normal selagi xda drh. Tp tula kita sbg ibu risaukan nk pula ank first. Ada yg pernah alami tak? #ingintahu

7 Balas

saya pernah alami sakit bawah perut sbelah kiri... sakit sgt smpai nak berjalan pon terketar2... last pegi kk.. nurst xboleh buat apa.. sruh saya cari bidan kg... nasib time tu bidan masih ada... dia angkat peranakan saya keatas balik... Alhamdulillah baby selamat sampai due bersalin.. penyebabnya terlalu lasak naik moto pegi kerja... 😂😅

Samalah mami dear. Kita risau sebab anak 1st kan tp pi jumpa doktor, dorang just senyum then kata tu semua biasa sebab baby tgh nak besar. Moga mami terus kuat & baby sihat hingga selamat bersalin nanti, aamiin

Hai mommies semua sini. Mau tanya siapa pernah mengalami keputihan yg macam ada isi keluar tu? Dia bukan keputihan yg mcm lendir,tapi ini mcm yg mcm bau kacang soya begitu. Preggy 11w

Sama laa. Doc pernah mentiom pasal ligament. Ligament yg kembang kecut buat kita rasa sakit sikit2 tu. Baby pun tgh nk membesar tu 😊

2y ago

tq sis.. tenteram sikit hati ini 😁

btul la tu. its normal. as long as u xde bleeding, normal. bby tgh membesar. that why rasa x selesa.

sy dri week 5 smpai 8 ada rasa cramp mcm period tu, tp minggu 8 dan ke atas dah stop

Baby tengah membesar tu sis. Selagi tak bleeding tak ada masalah tu.