Keputihan

Assalam ibu2 semua.. sapa yang ada masalah keputihan dah air yg keluar dari vagina punca menyebabkan kegatalan teruk pada bahagian sulit. siapa ada cara atau ubat untuk mengurangkan masalah kegatalan tu??? Ubt2 sapu untuk bahagian sulit kita kalau ada.. utk kulit2 dibhgian itu

15 Balas

Wassalam. Boleh cuba bilas dengan air suam yang dicampur garam. Cuba beberapa kali in shaa Allah

5y ago

Sya pakai ja mana2 pun,asalkan unscented...hehe

Better jumpa doc nanti doc check and kalau bermasalah gbs +ve doc akan bagi ubat dont worry

5y ago

Kputihan xtruk mcm awl2 ngndung dulu.. cuma skrg bhgian kulit alat sulit jdi gatal sbb air yg klua dri vagina tu.. klit jdi lembab n gtal amat..

Wsalam .. cube rajin bersihkan vagina n make sure lpas basuh lap smpai kering .

5y ago

Kalau mse tgh gatal tu kn sy cuci balik smpai rsa lega.. pstu sy lap .. bru hlg . Sy rsa xssuai pakai pntiliner sbb dye meresap air.. itu pnca jdi gatal dan lmbb2 tu

Klinik bgtau masalah kt doktor. Jgn amik sembarangan ubat ye

5y ago

Baik sis tq ye 😘

Try basuh dgn air garam suam

5y ago

Boleh thn lama ke utk hlg kn gatal n lmbab2 pnca air tu