Cyst makin besar 😌😌last scan 7cm sekarang da 13.5cm

Assalam hai sy nak tanya macam mana nak kecutkan cyst ye..kalau pundi kencing sy penuh baru nampk dia besar and doc bagitahu jenis air biasa boleh mengecut cuma sy terkejut sebb tak kecut pon ...ovari belah kanan.. Hurm risau sngt adakah cyst akan ganggu kandungan sy ye....#SeriusTanya #bantujawab

Cyst makin besar 😌😌last scan 7cm sekarang da 13.5cm
2 Balas

Kat mana yang bagitahu besar 13.5cm tu? Yang saya nampak 3.38x4cm. Kalau 13.5cm mesti doctor dah buat something sebab besar cyst tu. Selalunya cyst ni akan kecut sendiri bila janin makin membesar. Kalau tgk dekat gambar, kandungan baru 6w kan? In shaa Allah tak ada apa2. Sama macam saya untuk kedua2 pregnancy, ada cyst Di awal kehamilan. Bila kandungan besar sikit, cyst terus hilang/mengecut. Normal je tu. Melainkan cyst tak mengecut dan semakin membesar hingga mengganggu tumbesaran janin, baru doctor akan buat something.

1mo ago

doktor pening tu. hypo tak cukup gula kut, puasa kan 😅 ataupun ada lah miscommunication kat mana2. tc sis moga cepat sembuh 💐

besar jgak tu Dr x suggest utk operate ke?

1mo ago

xde sis ..sy pon risau daa..