kd (klinik desa)

Assalam hai slamat ptg mama semua..cuma nk bercerita je..dan nk tahu gk ape yg sy x tau..td g kd..opment cm biasa.tp sangkut berat naik 3kg jd lusa kene minum air gula lg sbb bln 9 aritu msa buka buku kne minum air gula gk tp normal... Dan tibe2 darah pon naik 116 /61sbb sblum ni 2kli 100/56 dan 100/66..dia soh cek drah stiap minggu lak tp x tnya lak knp kne cek drah stiap mggu sbb pikirkn kne minum air gula punya hal..dan hb pon turun dr 12.4 pastu 11.7 arini 10.2 trus kne tukar ubat...risauu btol smua nye kcau..pdahal mkn ubat on time.x minum teh or sgala kafien..ada ke yg cm sy ye..

1 Balas

Naik berat mendadak mmg kne cek tekanan darah skali sis. Normal je tu.

4y ago

Ooo cm tu..harini sy start cek bp...skang dok control mkn je ni...tkot pulak dibuatnya xde pngalaman kn..tq sis🤗