HB turun naik

Assalam dan hai semua. Sy amik zincofer sebiji dan bacaan hb sy turun naik. dr 11.9 turun ke 10.3 kemudian naik 11.3 dan skrg turun 10.1. td dktr kat kk advise amik zincofer sebiji dan pil zat besi sebiji. dktr kata tak leh amik zincofer 2 biji. tinggi sgt katanya. tp bila g amik ubt kat farmasi. pharmacist tu ckp nape tak amik zincofer 2 biji je. tak leh amik zincofer ngan pil zat besi ni sekali. pastu pharmacist tu call dktr then dia ckp follow je advice dktr. kengkawan yg hb low smpai 10. ambil vitamin apa ye? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #First_Baby

HB turun naik
59 Balas

aik sy makan 2 biji zincofer. nurse suruh. belum lebih dose. kalau 3 biji ya

Saya makan iron tablet ni saja sis plus makan makanan yang boleh naikkan hb

minta tukar dengan iberet sis. ambil dengan orange juice. in sha Allah naik

sya stop mkn,just amlkn mkn buah delima n mkn mkn utk bg Naik..

sy hb low doctornsuruh makan iron tablet ne 2 biji

cari kat farmasi iberet folic . dalam 30 mcmtu .

Saya ambil sangobin .. alhamdulillah hb saya 12-14

3y ago

Ouh mcm tu ye okay baik sis👍🏻

try makan iberet untuk naik hb dan stabil...

zincofer ambik sebiji sehari jer sis

Iberet. Yang lain semua tak jalan