ubat cair darah

aslm mom semua..ada tak momy2 yang kena makan ubt cair darah kerana bmi dy 33.3 atau keatas dan ahli keluarga ada darah tinggi??doktor cakap berisiko kena sawan masa nk melahirkan baby ..saya kena makan tpi saya takde darah tinggi hb oky gdm takde sbb ahli keluarga cakap xyah makan sbb dy cakap ubt tu untuk jantung..sebelum ni kakak saya ada darah tinggi dan bmi pun lbih kurang mcam saya..tpi dy doktor xbagi pun..that why my fmily xbagi makan sbb tkut selalunya ubt tu untk jantung..and than sekarang saya 36w5d rasa macam nk makan sbb tkut jadi apa2 nanti masa melahirkan..agak2 boley ke makan ? untuk mengelakkan dari terkena sawan #pleasehelp #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby ##pleasehelp

4 Balas

sy pon..dapat ubat kalsium dan ubat cair darah. sy makan je ikut saranan doc.. mreka lebih tahu. bmi sy 40.4. doc mmg ckp utk elakkan sawan bila melahirkan nanti. jd sy makan je,mula2 takut jugak tp fkir2 balik dh doc yg bh,kena lah mkn juga. sy skrg gdm on diet control.

1y ago

ooo tq sis🫶🏻