bayi 2 bulan 11 hari x berak, masuk harinie dh 4 hari x berak...

Aslm ibu² mohon penjelasan bayi saya 2 bulan 11 hari 4 hari dh x berak kmi sekeluarga termasuk mertua saya risau...

2 Balas

Kalau minum susu badan normal untuk baby tak berak up to 7 days. Lebih dari 7 hari kena bawa jumpa doktor. Kalau minum susu formula, tak normal. Setahu saya baby perlu berak setiap hari.

1y ago

Ya, Puan. Anak saya pernah begitu dan saya consult dengan doktor. Doktor yang kata begitu.

Cuba tengok berapa kerap dia minum susu, cukup tak intake dia. Kencing okay tak lawas semua? Quantity kencing dan minum susu sama tak?

1y ago

Perut kembung ke? Try buat urutan perut dan senaman gerakan kaki. Mmg selalu mcmni ke atau baru shj? Sebab kalau selalu takut more to habit