TOLONG SAYA

Aslm ada tk ibu2 kt sni yg prnah bila dh msuk 39 week tpi rsa sakit sngt kt celah knkang nk brjalan & brgerk pon susah knapa ya tiba2 dia sakit kt situ#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Tandanya baby sudah gerak ke laluan. sebab sy pernah mengalami masa 37weeks, tengah duduk di kedai makan terasa baby aktif semacam. Bangun je dari tempat duduk terasa sakit di pelvic secara tiba2 sehingga la minggu bersalin. memang dalam seminggu nak gerak baring duduk sangat sakit. sampaikn bergantung dengan tongkat utk melangkah ke dpn. apapun itu normal. 😁 semoga mudah bersalin sis ya!

Saya pun rasa jugak skrg .. selalunya berapa lama ya jangka akan lahir klu sakit celah kangkang ni 😌 #firstbaby

sy start 36weeks sakit celah kang² tmbah skrang 37weeks lagi sakit, bila tdoq nk ubah posisi pun susah 😪

2y ago

saya sakit antara lutut nagn betis tu.. kalau tido mlm kepit bantal mengiring ke kiri.. nk pusing kanan sakit.. jadi lenguh2.. tido xsmpai 2 jam mesti nk tukar2.. jadi pyh nk tido skrg.. start 33w gitu..

normal sis, baby dh msuk laluan