Hamil 21 minggu sakit bawah perut, dan lubang dubur rsa nyeri..

Asalamualaikum.. Nak tny.. Now dh 21 week.. Korg prnh rsa tak sakit lubang dubur .. Nak dduk besila kdg2 sakit.. Kdg2 sakit bawa perut , lubang dubur pun ikut sakit.. Huhu#pleasehelp #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

Ibu pernah mengalami sembelit ke and meneran lama-lama? Or masa meneran sakit juga? Ibu next appointment dgn KK check dgn doctor whether ibu ada buasir dalaman ataupun luaran maybe sbb tu rasa nyeri pedih. Meanwhile ibu banyak minum air suam and makan makanan berfiber so ibu x mengalami sembelit. Sakit bawah perut, sakit tulang ari-ari ke? Sakit tulang ari-ari normal sbb rahim and baby semakin membesar. If bukan tulang ari-ari and x tahan sakit better jumpa doctor, biar doctor check including buasir kalau ada.