Petua turun kuning baby

Asalamualaikum .. Mau tanya ba apa petua bikin turun kuning baby . Saya hari ke 4 suda check kuning bby makin naik 205 .. boleh share petua#pleasehelp

2 Balas

hi sis. elakkan makan makanan panas mcm makanan berkunyit, dan lain-lain. saya lupa. sy sarankan sis makan sup bawang putih sepanjang bepantang. boleh try minum cincau / susu kurma. sebab makanan yg sis makan tu ada kaitan dengan susu badan. then kerap bagi baby susu badan.

rule no 1 : kerap menyusukan baby kalau tak cukup susu, top up formula. bila dah tak kuning boleh stop formula