Ibu mengandung demam

Asalammualaikum, saya mengandung baru dlm 1-2 bulan. Tengahari tdi start rasa mcm nak demam. Skrng dh malam, badan pun dh rasa panas tpi saya tak cek suhu lagi sbb tiada alat pengukur suhu. Saya tak pasti demam biasa atau panas. Tapi badan bila dipegang panas tapi sejuk juga dlm masa sama. Sakit kepala smpai kemata. Tiada selera sejak pgi tadi tapi sy ad makan juga tapi termuntahkan balik. Celah antara paha dgn kelangkang pun sakit bila bangun dan ditekan. Normal tak ibu? #anakkedua

2 Balas

Gi klinik sis better check bp.. kalo bp tinggi takut risiko preeclampsia.. sy selsema dah 5hari, gi klinik check bp 3-4x. Mula2 tinggi, doctor bg rehat 5min pastu check balik baru bacaan cantik. Bdn panas, kena byk kan minum air. Take care mommy!

Normal tapi better jumpa doktor. Check BP sama