Apakah produk penjagaan bayi kegemaran anda? Dan kenapa?

Post image
207 Balas

Sy suka produk tropika. Produk tropika diperbuat drpd bhn semulajadi.Ia sesuai utk bayi.Tropika dpt menyelesaikan bnyk mslh bayi.Tropika juga ada produk utk kesihatan bayi.

Qv intensive baby bath, atopiclair cream, Pureen baby powder, Drypers and baju x kira brand x terlalu mahal dan murah kalau yg mahal pun ada x banyak buat Jalan² je 😁

Suka baby oil and lotion. Tapi tak boleh tinggalkan minyak panas. Bawa ke mana sahaja. Setakat ni pakai brand Minyak Yu Yee, MayyaBaby Cream, Anak ku, OffSpring, Tropika.

Sblm ni pakai cetaphil sebab kulit ank jenis sensitif n ada eczema, harap yg seterusnya ni kulit bby akan tolerate dgn produk biasa mcm anakku, johnson or pureen..

applecrumby's & fish... produk yg selain sgt bgus utk ank yg kulit sensitif & natural based.. applecrumby's selalu ad promotion & byk freegift..

Kalau baby sy bawah 6 bulan, produk biasanya beli yg organik. Lepas 6 bulan, baru anakku dan sbgnya kecuali Johnson sbb terlalu bnyk kontroversi.

Sy anak pertama, belum ada y fvrt. Tapi byk guna dr jenama anakku, pureen, Johnson + fiffy. Masa mula2 beli tu, main beli je, asl wangi 😅😅

Takde fav jenama. Ikut kualiti dan harga jugak. Lawa pn main peranan. Stakat ni baju nb salu jenama babykiko. H&m pn cntik2. Organic romper.

applecrumby paling best utk newborn..newborn kulit sgt sensitif..sbb itu sy gunakannya... dari mandian sehingga krim2 bdn utk rashes

Mix n match .. depending pada bau, sesuai ke tak ngan kulit baby.. comel tak botolnya.. easy to carry around or not etc etc.. heheh