seafood

Apakah ibu hamil boleh makan seafood??

20 Tanggapan

Boleh bun, asalkan masak sempurna dan yg tidak mengandung merkuri, ikan bagus untuk ibu hamil sumber DHA yg diperlukan janin

Boleh bunda. Asal d masak matang. Dan jauhi kerang. Krn merkurinya trllu tggi d banding yg lain

Boleh bun asalkan cara masaknya harus benar2 matang dan tidak dikonsumsii berlebihan

Boleh tp harus mtang.. dan bbrp jenis seafood ad yg sebaiknya d hindari.. ex: kerang

boleh, masaknya yg matang ya bun.. dan jangan terlalu sering dulu..

boleh tp perhatikan jenis.y, g semua seafood boleh bumil makan

Boleh tp jgn berlebihan bun, dan dipastikan masakannya matang

Boleh asal matang dan jangan yg mudah terkontaminasi merkuri

Boleh tp jgn berlebihan bun . Klo kerang sm kupang jgm ya

boleh bun...masakknya harus matang ya bunda