Punca baby kembung perut?

Apa Sebab Dia ya? Anak menyusu fully FM (dupro) Bottle susu MAM anti colic Sendawa setiap kali menyusu kecuali baby tertidur Awal2 xda kembung. Sekarang makin menjadi smpai naik kejang kaki Dia menangis. Takut tgk Bila kaki Anak membiru#ingintahu #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

Bayi bawah 6 bulan mmg akan kerap kembung. Boleh jadi disebabkan posisi menyusu yg salah. Boleh jadi udara yg disedut semasa menyusu or menangis. Boleh jadi juga sebab susu formula yg tidak sesuai. Boleh refer pada doktor kanak2 or lactation consultant

Sy rasa kena tukar susu.. takut baby xserasi.. atau jumpa dr tgk sis, baby ada je yg lactose intokarance.. xblh susu biasa kena mnum susu special mcm soya..

better dapat kn penilaian kesihatan dr doctor. atleast awak tak susah hati dn tau punca kenapa baby awak kerap kembung

1y ago

Sama-sama, be strong Puan 🌹

Saya rasa perlu ke doctor. Ada kemungkinan tukar susu.

kdg2 sbb susu gak sis .. sye pun alami .. last sye tukar susu ..

1y ago

bnyk gak susu tukar .. 4x tukar .. last s26

Maknanya susu tak sesuai