babycot

Apa pandngn ibu2 tntang babycot? Perlu atau tidak?

13 Balas

sy plan nk bli.. bndgkn dgn ktil baby jnis lain sy plih baby cot. sy xboleh biarkn baby tdur brsebelahn dgn sy..tkot trtindih dia ke ape nti.. mklum la sy tido buas🤭 so far tgok hrga dipsrn siap dgn tilam mmg agk mhl sket. dkt ikea set lgkap pun dlm rm400-500 jg.. tp xpelah..demi ank yg dtunggu2 brthun.xralat pun nk modalkn. demi kslmntn pstinya. skg trend katil yg boleh buai dan bw travel.. tp tak brminat pula. xmenepati konsep deco bilik.🤣

Parents mmg excited, 😅 semua benda nak beli untuk new baby. Depends on parents kalau ok dan tak letih nak bangun masa menyusu ok. During this time moms tak boleh gerak banyak due to episiotomy / ada yg csect. Sebaiknya minimise pergerakkan. Kalau sejenis parents gigih, spacious room boleh je beli.

saya ada baby cot tapi baby still tido dgn mama papa atas tilam kami even baby dh 8 bulan. baby cot letak baby masa saya tengah masak atau saya tengah mandi sebab bahaya kan kalau letak dlm air walker biarkan baby sorg2. so bagi saya baby cot x semestinya utk tido sahaja.

Ramai cakap tk perlu. Tpi sy planning nk beli je. Nk train baby sleep dlam baby cot bila dh umur 2 3 bulan. Tpi tidur dlam bilik yg sama dgn mama papa dia

depends on individual. Macam saya dari anak sulung smpai ketiga mmg x pkai babycot pun. Anak mmg akan tido dgn saya dari baby smpai besar.

Bagus sebab boleh train baby tidur asing. Yang tak berapa 'bagus' nya kita la letih malam2 bangun nak menyusukan baby😅

sy start pakai umur baby masuk 5bln, bby tdr dlm baby coat seblah siang saja.. Mlm tdr d katil..

Baby cot dh jd tmpat tukar lampin😊 Baby sy nk tdo sblh ibu nya..

Mula2 nak beli tp ank jenis kuat nangis. Letih nak bangun angkat

anak sulung x perlu kot. lebih2 klu dia myusu badan.