Bayi tukar susu jadi cirit birit (9m)

Apa nak buat ?? And dari susu kambing k susu tepung fernleaf full cream... Mmg x sesuai k atau kekal j ngan minum susu kambing #bantusharing

3 Balas

knape awak bg susu fern leaf full cream untuk baby 9months? susu nie x sesuai lah untuk baby bawah 9 bulan. x baca ke plastic luar die tu? mmg patut baby awak cirit birit . susu fernleaf nie satahu sy start dr 1 tahun br boleh consume. Yg itu pun plastic luar die tulis 1- 3 years.

fernleaf full cream tu kalau anak dah 2 tahun ke atas boleh la minum. supaya dia tak bergantung pada susu. nak bg lebih dapat nutrisi dari nasi / realfood. baby 9m masih bergantung pada susu sis. perlu minum formula milk bukan fullcream milk.

susu fernleaf fullcream mmg x sesuai utk baby bawah 1 tahun sis.kalau nk tukar susu lain boleh tapi kena yg sesuai contoh mcm dutch baby, lactogen step 1 n byk lagi brand lain yg khusus utk baby bawah 1 tahun.