apa maknanya ya?

apa maknanya OPK positif bila dah nak dekat period? curious 😅

apa maknanya ya?
7 Balas

Period teratur ke tak? Biasanya yg period tak teratur ni ada je kena subur 2x dlm cycle. Based on yg sy baca la. Biasa case camni dia delay period lagi sbb ovulate buat 2nd time

cuba try upt...sbb opk pun blh detect hormon pregnant ...kalau takut di prank upt diaorang cek balik pakai opk..kalau terang baru diaorang cek upt ..☺

Kalau dekat period, guna UPT sis, bukan OPk dah. OPK nampak +ve tapi bukan menentukan pregnant. Kalau nak tahu pregnant, kena pakai UPT saje.

dlu saye pernah pkai opk sbelum period, terang line dia. Lpastu sye beli upt test naik 2 line terang

maknanya either OPK tu salah detect HCG, atau LH baru nak naik/naik semula.

5mo ago

yep. selalunya kalau first time fail tu, dia akan please try again later, and kalau berjaya, 10-14 days after baru akan period. sebab luteal phase (jangka masa lepas ovulasi sampai period) tu selalunya constant.

cuba test upt sis..hehe

try upt