Sembelit Kritikal

Apa la nasib…lpas bersalin czer & ank masuk 4 bulan jd susah betul nk membuang, skang ank da masuk 13 bulan masih susah nk buang…terpaksa minum fibre…smpai cramp perut,air minum byk pn sama,skang bahagian tapak kaki kiri da sakit,bila tgok reflexology chart tu area colon…da pegi buat full screening health result hanya detect high cholesterol sbb stress,hati kuat ckp mcm kena colon cancer…ntah la…buntu…buntu sgt2,bgun tidur asyik fikir masalah ni je…xtau nk buat apa…sapa ada masalah mcm ni tlg la saya…saya down sgt2 dgn pjj nye lagi…#csecmom #sembelitpadaibu

2 Balas

minum air sahaja tak selesaikan masalah. mesti kena ambil buah/sayur tinggi serat. betik/pisang/sayur hijau. & topup dgn fiber tu. jgn percaya sgt reflexology chart tu ke apa selagi takda diagnosis dari doktor. kalau risau, jumpa doktor terus dari berteka teki & buat sendiri runsing.

makan buah