ANAK DEMAM

Apa ikhtiar kalau anak demam sebelum gi klinik? #firstbaby #1stimemom

3 Balas

Anak demam kena kerap mandi, takpon spray² je badan dan kepala. Kalau anak susah nak mandi, saya sapu aloevera gel je bagi sejuk, yg penting kena jaga kepala, takut panas sangat boleh kena sawan.

kerapkan mandi guna air suam, urut² badan dia, sentiasa lap² jugak badan dia guna air suam ye, jangan guna air sejuk, takut baby boleh terkena sawan. & bawak jugak ke klinik untuk tahu punca dia demam.

3y ago

t.kasih

Puan boleh try sponging guna air suam. Kalau suhu still tak turun, terus bawa ke klinik ye. Risau demam sebab infection atau lain-lain.