Perbezaan Buku Pink

Apa beza buku pink kerajaan dan swasta ya ? Klau buka buku pink di klinik kerajaan boleh ke guna diklinik swasta ?

1 Balas

Pertama sekali awak perlu tetapkan nak bersalin di mana. Kerajaan atau swasta? 1) Nak bersalin di hospital kerajaan boleh terus buka buku di KKIA yang berdekatan. 2) Nak bersalin di hospital swasta, terus buka buku di hospital swasta tersebut. 3) Nak buku buku di klinik swasta tapi nak bersalin di hospital kerajaan pun boleh. Cumanya kena pastikan buku pink daripada klinik swasta itu lengkap dengan segala maklumat ibu dan bayi. Jadi cari lah maternity clinic yang boleh provide details info untuk rujukan di hospital kerajaan nanti.

1y ago

You're welcome