Packing brg hospital

Hi. Anyone yg dah ada pengalaman bersalin kt hosp gov boleh share tak tntang pakaian baby dgn mommy? Mksudnya kt lr lps je bersalin baby akn pkai baju apa. Kt wad baby pkai bju sndiri atau hosp sediakan? Better bwk baju baby dgn mommy berapa pasang? Tak nak bwk terlalu byk baju ke hsptal. Tq semua

3 Balas

pengalaman sy kalau bby dduk dekat wad dengan kite pkai baju sendiri.. tp klu bby dduk dekat wad bby pkai bju hospital jer.. sbb sy haritu lpas bersalin bleeding jd smggu dduk hospital.. mase sy dduk icu, bby tumpang wad bby jd diorg bg pkai bju hospital.. lepas dah sy trun wad biasa bby pon ikut sy sekali sbb bby xde apa2 masalah so masa tu tima mndi pg2 kena sediakan bju sndiri utk bg bby pakai.

1y ago

Klau bwk byk brg and bag agak besar jgk. Nurse tak marah pun kan?