Teringin nak tambah ank

Ank sy baqu 11bulan.. agak2 boleh ka sy nk mengandung lg..nk kejar usia sekrg dh 35..ank bru 2..sorg dri suami dlu umur13 tahun..sekrg 11bulan..suami baqu ni nk 6 lg anak.. xsempat ngan umuq dh..dgr kata umuq 43 dh xboleh beranak..#ingintahu

2 Balas

bru lgi 11bulan tu kakk. tgu la setahun lebih nnti. bgi anak sedia ada ni susu dgn kasih syg secukupnya dlu. nnti die dh pandai sikit bru la plan tmbh lagi. bukan apa, tkut kak je nnti x larat, mental fizikal. lgi pon kak antara golongan yg high risk. kak pon kena fikir jugak, mampu ke nk jaga 7org anak kecik masa2 dh umur 40++ nnti. penat kak wei, nak terkejar hat yg ni yg tu. xkan kak nak suruh anak sulung tu pulak yg jagakan adik2 die. die pon nak belajar pa suma nnti. ibu2 muda pon ramai burn out anak 2 3. nak2 lagi yg rapat2 ni. ni kan pulak kalau dh berumur. bincang balik dgn suami kak tu, dia kena fikir jugak fktor umur dgn kesihatan mental fizikal kak tu. jgn sebab nak ikut kn sgt kehendak suami, bdn kak sendiri sakit2, mental health x terjaga.

susu botoi sepenuh nya..ank yg sulong xduk ngan kami..tgl ngan nenek dia dikmpung..ank yg ni pon abah dia yg byk jaga..hehehe...

2y ago

kalau banyak abah dia yg jaga pun, dia tak perlukan kasih sayang ibu ke? kalau dah rancang tp terlekat jugak tu kes lain la, itupun ramai yg mengadu kesian kat anak tak sempat nak bagi perhatian, nak manjakan sebelum dapat adik.. ini kes awal2 dah rasa tak kisah kat anak, karang dah keluar adik lagi tak peduli gamaknya..