Luahan hati ibu baru

Anakku sebulan lebih. 37hari sejak lahir dia di SCN. dah seminggu kami jaga selepas discaj. Anak saya kerap menagis dan kuat menyusu. mungkin di SCN bila dia menagis, nurse tak dapat nak layan yela sbb baby dalam tu pun ramai. bagi susu pun mesti ada waktu2nya. smpaikan di scn mereka tape punting pd mulut anak. jadi bila dah balik rumah. dia pun dh terbiasa menagis melalak kuat. saya sedih + stress tgk anak saya. dia kuat menyusu tp susu saya kurang. dan baby pulak ada tongue tie jd dia susah nak df dgn saya. saya akan pam n kasi dia isap guna botol. dan saya pun ada topup dgn susu fm.. time siang ok lg. tp time mlm mmg dia kerap mengamuk. dia menagis bukan mcm baby lain. dia menagis kdg smpai hilang suara. saya ibu baru #1stimemom tak ada pengalaman. saya berpantang n jaga anak dirumah mak saya. jd parents saya pun akan ajar cara n jaga baby sama2. cuma nya saya rasa sgt down n rasa diri tak berguna! jd ibu tapi takdapat nak menyusu kan anak dgn sempurna. jd ibu tp takpndai nak jaga anak. anak asyik2 nagis. dgn saya sekali terikut nagis. apa perlu saya buat? sedihnya hanya Allah saja yg tahu😔😔😔 #firstbaby #bantusharing

3 Balas

sis area mne ye? boleh minta doktor kk buat reference letter utk refer hspital release tongue tie..atau nak cpt pergi klinik swasta sebab tongue tie menganggu penyusuan dan bila makin besar anak risau ada speech.. ank sis dlm fasa beralih bulan..normal lagi² masa umur 1bulan,3bulan,6bulan..search konsultan tangisan baby kat youtube..boleh try apply 5s..sebab anak high need perlu bantuan utk lena..

Jangan stress mummy🤗🤗🤗always think positive... Air susu akn berkurangan bila mummy stress... Klu mummy Berminat nak tau lg... Boleh wssap saya 0135544166

Sis cuba pasang ruqyah masa dia menangis. Nanti inshaAllah dia jadi tenang & tidur. Zikir sambil tenang/tidurkan dia ke.