Bayi belum tumbuh gigi

Anak usia 10 bulan 16 hari.. tapi masih x tumbuh gigi lagi.. apa perlu saya buat utk bagi anak tumbuh gigi ye..rasa mcm lambat sgt tak naik gigi. Ke saya kurang dlm pemberian makan anak..tapi kalau nak kata kurang zat anak dah naik berat 8kg. Masa checkup klinik 9 bulan haritu papa dia yg bawa,tak pula dia tanya pasal ni & nurse pun tak rujuk dr gigi.biasanya bayi umur 6 bulan ke atas depa rujuk kan dr gigi bagi kaunseling penjagaan gigi utk gigi bayi yg bakal tumbuh.. tapi tu la anak saya xde la pula..boleh share pglmn x? #firstbaby #pleasehelp

14 Balas

normal je..mcm anak sedara sy masuk 1 tahun 1 bulan baru nk kluar gigi sikit..lain budak lain perkembangan..☺️

sye rse bab2 tmbuh gigi nie ikut bdk jgak.. ade cpt ade lmbt.. klu nurse/Dr xde ckp ape tu, kre ok la tu.

11mo ago

iyerr cuma nak baca pglmn ibu2 di sini..btw tq

anak sy 4/8 aritu ckup setahun bru kluor 1 gigi 🤗 jalan sendiri pun blom lagi.. nikmati je lah

redflag 18bulan, mommy chill je dulu and get ready nnti kot2 gigi tumbuh banyak sekali gus

11mo ago

ok baikk