Masalah sensori

Anak umur 1 tahun selalu makan saya suap. Kalau makan sendiri pon makan biskut je. Saya bagi dia makan putu mayam baru ni tapi anak geli nak pegang dia lepas kali ke tiga baru makan. Normal ke atau anak saya mmg ada masalah sensori? Macam mana nak atasi masalah sensori anak? #ingintahu #bantusharing

4 Balas

awak kena byk kn sensory play dgn baby. dah setahun boleh bagi baby makan sendiri. normal kalau ada messy eating. jgn letak high expectation hari ni train hari anak terus pandai. ambik masa. kena praktik selalu

kurang rangsangan je tu, takpe mommy bg la anak main pasir rumput beras tali rambu2 karpet lembut mi kuning byk lg

xde cara lain mlainkn slalu bg anak pegg.. x mkn pn xpe.. just bg dia pegg2 main2..

banyakkan sensory play untuk anak.