Hantar pengasuh

Anak tolak botol susu mggu depan dah nak kerja mcm mana ye bole ke hantar je anak ke pengasuh? bekalkan je susu EBM dan botol susu pigeon. Saya dah try n error botol susu anak still xnak hisap pigeon ni pun kjp nak kjp tak #firstmom

3 Balas

adakah awak sendiri yg bg susu botol dkt baby? kalau boleh jgn awak yg bg. minta bantuan org lain yg ada dlm rumah awak utk bg susu botol dkt baby dan awak duduk jauh sedikit dr mereka sbb baby boleh bau awak. jgn kerap tukar botol just offer botol yg sama. kalau nak seakan2 hisap dkt payudara boleh pakai botol medela calma.

12mo ago

selalu awak offer baby susu time bila. waktu baby dah menangis minta susu ke?

ade ibu yg kne blek tyme lunch hour utk susu kn anak.. bley je sis cbe dlu hantar susu kt pngasuh tgk baby mnum ke x.. x pun sis hanta baby sis awal 2-3 hri tgk baby mcm mne..

12mo ago

Okay sis tqq share

Minta suami atau ahli keluarga yang beri baby minum. Waktu feeding ni ibu kena menyorok daripada baby.

12mo ago

Tak awak. Awak perlu offer sebelum baby masuk 2nd stage of feeding cue. Bila dah masuk stage ni mudah untuk baby tolak. Selalu cuba waktu bila?